Wandelen op de Veluwezoom


Aanleg Wandelnetwerk Veluwe op de Veluwezoom van start!

Op 11 februari is de aanleg van het wandelnetwerk op de Veluwezoom gestart bij Kasteel Doorwerth. De zes wethouders van de deelnemende gemeenten, Wageningen, Renkum, Arnhem, Rozendaal en Brummen, waren hierbij aanwezig. Ook gemeente Rheden is aangesloten bij de samenwerking, wethouder Haverkamp was helaas verhinderd. Samen met het Routebureau Veluwe sloegen de wethouders de eerste paal van het routenetwerk. Het hele netwerk is naar verwachting eind 2022 gereed.

 

Duidelijke bewegwijzering

In het gebied Veluwezoom is gestart met de aanleg van de routepalen in de gemeente Renkum. Wethouder Leonie Rolink zegt namens de aanwezige wethouders: “We werken intensief samen met de andere gemeenten in de Veluwezoom, niet alleen op het gebied van het wandelnetwerk. In deze tijd van corona zien we dat mensen enthousiast zijn gaan wandelen. Door de aanleg van het routenetwerk bieden we de wandelaars interessante, goed onderhouden en duidelijk bewegwijzerde routes aan. Zo kunnen onze inwoners en bezoekers routes lopen via de vastgelegde keuzepunten. Dit levert mooie wandelingen op en het zorgt voor natuurbehoud in de meer kwetsbare natuur.”

DVOR2181
Op de foto van links naar rechts; Ine van Burgsteden (wethouder Brummen), Jan van Dellen (wethouder Arnhem), Leonie Rolink (wethouder Renkum) Anton Logemann (wethouder Rozendaal) en Maud Hulshof (wethouder Wageningen). Foto door: Daan van Oort.


Routes knopen

Door de aanleg van het routenetwerk kan de wandelaar keuzepunten uit bestaande routes met elkaar verknopen. Hij of zij kan op deze manier zelf kiezen om een vaste route te lopen, of zelf een route samen te stellen. Een groot voordeel van het routenetwerk is dat er een einde komt aan de wirwar van routepaaltjes. “We ervaren dat wandelaars erg tevreden zijn dat alle routeplaatjes op één paal worden weergegeven, dit vinden zij erg overzichtelijk”, aldus Han van den Heuvel van het Routebureau Veluwe.


Wandelnetwerk Veluwe

Het Routebureau Veluwe is bezig met de uitrol van diverse nieuwe routenetwerken op het gebied van wandel-, mountainbike- en ruiter-& menroutes. Dit doet het Routebureau in opdracht van de Veluwealliantie. Het gebied Veluwezoom omvat de gemeenten Wageningen, Renkum, Arnhem, Rheden, Rozendaal en Brummen

DVOR2292-verkleind
Han van den Heuvel (Routebureau Veluwe) tijdens de opening. Foto door: Daan van Oort


Centrϕide werkt in opdracht van de Veluwe aan het programma Routebureau Veluwe. Meer informatie over het Routebureau Veluwe? Kijk op onze projectpagina of op routebureauveluwe.nl.  


Ben jij de organisatie die ons kan gebruiken?

Neem dan gerust contact op om samen te kijken wat wij voor jullie kunnen betekenen.

Naar onze contactpagina