Ruiter- en Mennetwerk Veluwe

Echt even één met de natuur zijn, dat is waar het Ruiter- en mennetwerk op de Veluwe straks voor moet zorgen. Er zijn op dit moment verschillende routes beschikbaar voor ruiters en menners op de Veluwe, maar er is nog geen Veluwedekkend netwerk. Als Routebureau Veluwe werken wij samen met gemeenten en terreinbeheerorganisatie aan de realisering van een knooppuntennetwerk voor ruiters en menners. Daarbij maken we gebruik van bestaande paden. Inmiddels is het eerste netwerk in opdracht van de gemeente Ede geplaatst en we staan in de startblokken om ook andere regio’s van de Veluwe te gaan opleveren.

Stijl en kwaliteitseisen van het Ruiter- en Mennetwerk Veluwe

Het Routebureau Veluwe is er om de eenheid en kwaliteit van het Veluwse Ruiter- en Mennetwerk te waarborgen. Eén van de belangrijkste taken in 2020 was de ontwikkeling van een vast systeem die aan de Veluwse kwaliteitseisen voldoet. Daarnaast zijn we op de achtergrond druk geweest met de inventarisatie van bestaande paden die geschikt zijn voor ruiters en menners. Deze zullen de basis vormen voor het uiteindelijke netwerk. Kwaliteit en efficiëntie zijn in dit netwerk leidend. Zo hebben wij gekozen voor palen die in meerdere routenetwerken terugkomen, hanteren we overal dezelfde soort materialen en is er tot in het kleinste detail nagedacht over de uiteindelijke stijl. Uiteraard kiezen we ook hier voor dezelfde houten palen en én zijn we zijn wij inmiddels overgestapt naar 100% duurzaam BioPanel voor onze bebording.  


Centrϕide levert in opdracht van de Gemeente Apeldoorn kennis en personeel aan het Routebureau Veluwe. Zo voorziet Centrϕide de regisseur, officemanager en zijn er dagelijks buitendienstmederwerkers op pad in het gebied. Meer over het Routebureau Veluwe? Kijk op routebureauveluwe.nl

Ben jij de organisatie die ons kan gebruiken?

Neem dan gerust contact op om samen te kijken wat wij voor jullie kunnen betekenen.

Naar onze contactpagina